TUDI VI V BAZENU SUŠITE BRISAČE NA POLICAH OB OKNIH? ?⛲

 

Moji punci obožujeta toplice in bazene. Zato gremo tja vsaj 1x na leto.

Po navadi polagamo mokre brisače, po policah ob steklu, saj so tam neke reže iz katerih piha zrak in se tako brisače vsaj malo posušijo.

No, te reže pa v resnici niso namenjene sušenju brisač, ampak preprečevanju kondenza ? na steklenih površinah in prezračevanju.

Vemo, da imajo bazeni velike in veliko steklenih površin. Mogoče zato, da se počutimo kot na razstavi ali pa zato, da imamo občutek, kot da smo v naravi. ?‍♀️ Te površine pa običajno niso zarošene. Kar je kar nekako čudno kajne, sploh glede na vso vlago, ki se ustvarja v bazenskih kompleksih.

 

Zadnjič, sem pisala, da se morate ozreti v strop, da vidite stropni difuzor. Tokrat pa morate pogledati v tla, da vidite LINIJSKI DIFUZOR ZA VLAŽNE PROSTORE (SDD-16).

V bazenu boste ob celotni stekleni površini našli ozke tanke reže skozi katere piha. Lahko bo 1,2,3,4,5 ali 6 rež. Odvisno je od količine zraka, ki jo je potrebno dovajati v prostor velikosti kompleksa.

 

In ravno ta reža je vidni del linijskega difuzorja (slika spodaj), ki se ga vgradi v tla in skozi katerega se dovaja zrak v prostor. Več rež, kot ima difuzor, večja je količina zraka, ki jo dovajajo.

Namen tega izdelka torej NI SUŠENJE BRISAČ IN KOPALK ?.

 

Glavne prednosti linijskega difuzorja SDD-16 so:

  • ni rosenja steklenih površin,
  • optimalno prezračevanje,
  • majhen padec tlaka,
  • preprečuje spuščanje hladnega zraka ob oknih,
  • ne povzroča segrevanja zraka ob oknih tudi kadar sije sonce,
  • enostavna vgradnja.

Linijski difuzor za bazene